X

Gezond snoepen

Natuurlijk, we willen allemaal best van tijd tot tijd aan ons lichaam denken: Afslanken, aankomen, sporten, wandelen in de frisse buitenlucht en water drinken. Dat is ook allemaal heel belangrijk! Maar… soms is de verleiding wel heel groot. Zeker rondom feestdagen, wanneer de gekleurde chocolade vormen je vanuit de etalages aankijken. Niet bepaald gezond snoepgoed. Ze lijken jouw naam te roepen. Het is dan heel moeilijk om jezelf in de hand te houden.

Hoe kun je dan ervoor zorgen dat je niet toegeeft aan die snackdrang en kiest voor gezond snoep?

Luister naar je lichaam

Je lichaam geeft signalen door water in je mond te laten lopen. Ook hoor je vast verschillende stemmen waarmee je tegen jezelf praat: ‘Niet doen, dat is niet goed voor je!’, ‘Ah lekker, nog eentje dan, wat maakt het uit…’ of ‘Kom op, doorlopen, niet kijken!’

Wat er ook door je hoofd raast, besteed ook eens aandacht aan je gevoel. Je kunt daarbij de vraag stellen: als ik 100% van mezelf zou houden, wat zou ik dan nu doen? Luister naar je innerlijke stem of naar je hart, zo je wilt.

Chroom

Snacktrek kan je echt in de weg zitten. De suikerbalans in je lichaam speelt hierbij een belangrijke rol. Bij een tekort aan chroom moet het lichaam extra hard werken om de suikerspiegel van het bloed stabiel te houden. Daardoor kun je ineens onbedwingbare trek krijgen in zoetigheid.

Chroom is dus een essentieel sporenmineraal dat de natuurlijke suikerbalans in het lichaam bevordert. Herbalife heeft hiervoor het supplement Thermojetics Geel – Chroom ontwikkeld, om je te helpen deze balans te bewaren.

Gezonde snacks van Herbalife

Natuurlijk kun je ook, behalve aan je chroombalans te denken, ook gewoon gezonde alternatieven zoeken voor snoepjes die vooral uit suiker bestaan. Denk bijvoorbeeld aan snoeptomaatjes of van die kleine worteltjes, ook lekker.

Ook hiervoor heeft Herbalife gemakkelijke alternatieven in het assortiment.

  • Proteïnerepen – Proef eens de heerlijke eiwitrijke reepjes met een chocolade randje en gevuld met een zachte vulling in de smaken vanille-amandel, chocolade-pinda of citroen.
  • Geroosterde Sojanootjes – deze kleine sojaboontjes zijn licht gezouten. Een hartig een knapperig tussendoortje.
  • Gourmet Tomatensoep – Gourmet Tomatensoep is een warm, hartig, voedzaam en evenwichtig tussendoortje en bevat 8x zoveel proteïne als normale tomatensoep.

 

Disclaimer: Alle verwijzingen naar gewichtsbeheersing hebben betrekking op het Herbalife Nutrition gewichtsbeheersingsprogramma dat onder andere een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, dagelijks voldoende inname van water, inname van voedingssupplementen indien nodig en voldoende rust omvat. Individuele resultaten zullen verschillen.

Plaats een reactie